Skip to content

Senioren dans

Seniorendans

Och het ouder wordende lichaam, en die alsmaar jonge geest, soms wel wijzer geworden door alle ervaringen in het leven…. en hoe heerlijk blijft het om te dansen. Al die muziek die je ooit al gehoord hebt of ben je ook nog benieuwd naar nieuwe muziekjes? Alles komt voorbij in mijn lessen.

Ik geef al ruim 12 jaar de zogenaamde Meer Bewegen Voor Ouderen groepen in de Hoeksche Waard! Gedurende deze jaren werd me één ding duidelijk: iets in ons blijft altijd dansen, soms alleen een voet of een hand, of je gaat ineens glimlachen omdat je herinnerd wordt aan heerlijke dansavondjes, spannende en lieve ontmoetingen. Ons lichaam zit vol met herinnering als de muziek aangaat.

Als ik mezelf moet plaatsen qua dans, wordt het iets van: variërend van jazzdans tot euritmie en van Engelse wals tot vrije expressie. In principe neem ik je mee in die spelende dans die me leidt. En er is zeker ruimte voor wederzijds uitwisselen, zeg me met welke muziek je iets zou willen.

Natuurlijk zou ik overal les kunnen geven hierin, dus je kunt me sowieso inhuren voor een gezellige middag met wat vrienden/vriendinnen, bij jouw thuis als je kamer groot genoeg is, of als je toegang hebt tot bijvoorbeeld een ruimte in een kerk- of verenigingsgebouw bij je in de buurt. Dit kan altijd in overleg, uiteraard ook over de prijs. Dit aanvragen en overleggen kan via het inschrijfformulier.

En omdat het in het najaar 2023 zó leuk was, ga ik vanaf maandag 26 februari door met 15 lessen van een uur in Sporthal Duyvesteyn op de Fazant 3 te Maasdam, ook in de Hoeksche Waard. Ik zet alle data hieronder op een rijtje!

Wat doe je aan/neem je mee: goed zittende gymschoenen, sketches of andere schoenen waardoor je soepele passen kunt zetten. In deze zaal mag je niet met buitenschoenen!

En neem ook een dik vest mee, in het begin is alles nieuw en heb ik het ook vaak koud, maar als we dan een tijdje bezig zijn, wennen we aan elkaar en ontspannen we. Alles heeft even tijd nodig. En na afloop is het gewoon lekker om een vest aan te kunnen doen!

Tijd: 14.45 -15.45

Data: Start maandag 26 feb, daarna 4, 11, 18 en 25 maart. 1 april is dit jaar 2de Paasdag; dan 8, 15 en 22 april. Voorjaarsvakantie valt op maandag 29 april en 6 mei!! Dan 1 les op 13 mei. En is het 2de Pinksterdag!! Daarna is er achter elkaar les op: 27 mei, 3, 10, 17 en 24 juni en de laatste les valt op maandag 1 juli.

Kosten: € 180,= voor deze start van 15 keer! Je kunt je aanmelden via het Aanmeldformulier!

Martje Buning organiseert tevens danslessen voor senioren. Zowel privé, als in groepsverband. Zowel in verzorgingstehuizen, als particulier.