Skip to content

Egyptische Buikdans

Lessen en Workshops Egyptische Buikdans Nederland | Ook voor bedrijven

Egyptische Buikdans

In de Egyptische dans mag je stralen, schitteren, je verbinding met jouw leven en de zwaartekracht voelen en vol in beweging komen.

Alle lessen beginnen wat stroef en rommelig, je komt van ergens, je zit vol met de dag die achter je ligt en het duurt even voordat je geheel in het hier en nu bent.

De opwarm oefeningen zullen hierbij bijdrage, je lichaam heeft even tijd nodig, ook al denk je vanuit je ‘mind’ er al helemaal te zijn. Dit is dagelijkse kost, dus ook in de danslessen.

Ook in de les zelf zijn er momenten dat ik werk met tweetallen die heel rustig elkaars ruggen wat masseren, aanraken. Soms doe ik wat gericht losmaakwerk tussen de schouderbladen, bij wie zit er geen spanning en ‘vasthouden’ in de hartstreek ;-).

In de lessen voel je hoe je (dans) lichaam tot leven komt, je lichaam herstelt, revitaliseert, en er weer heelheid tussen lichaam en geest voelbaar is. Naarmate je je er meer voor open stelt, kan de innerlijke autonome lijn van jou, zich dieper aan je laten voelen.

Elke les wordt hoe dan ook een feestje, een plezierig samenzijn, met jezelf, met de anderen die hier ook in geloven, zich aan laven en erkennen dat het doorgaand ‘werk’ is.

Vaste lessen in Dordrecht en Capelle aan den IJssel

Als je voor het eerst komt meedansen: de eerste les is een proefles en deze is gratis! Als je daarna mee gaat doen, krijg je een factuur voor de resterende lessen. 

Woensdagavond: in de oneven weken dit voorjaar 2024: eerste les woensdag 17 januari, daarna om de 14 dagen: 31 jan; 14 en 28 feb; 13 en 27 maart; 10 en 24 april; 8 en 22 mei; 5 en 19 juni; en de laatste les is op woensdag 3 juli)
Studio Moois, Kanaalweg 37, Capelle aan den IJssel
Tijd: van 20.00 tot 21.30
Prijs €17 per les

Donderdagavond: in de even weken (eerste les donderdag 11  januari, daarna om de 14 dagen: 25 jan; 8 en 22 feb; 7 en 21 maart; 4 en 18 april; 2 mei is vakantie; 16 en 30 mei; 13 en 27 juni en de laatste les op 11 juli!

Balletstudio de Singel, Singel 17, Dordrecht
Tijd: van 20.00 tot 22.00
Prijs €19 per les

Workshops door heel Nederland

met een eigen groep zijn altijd mogelijk. Vind ik ook enig om te geven!
Prijs per deelnemer is €25, minimaal 6 deelnemers.
Reiskosten zijn hier niet bij inbegrepen.
Tijd is ongeveer 2 uurtjes, waarin een kleine pauze met wat thee en lekkers. Eén en ander gebeurt vrijwel altijd in overleg.

Stel een vraag of meld je aan:

Bureau Ruggengraat Danst | Buikdans (alle leeftijden) en dans voor senioren. Lessen in Capelle aan den IJssel | Dordrecht | Workshops door heel Nederland