Skip to content

Online lessen

Een vrouw rent buiten en straalt vitaliteit uit. Ze houdt een oranje sjaal boven haar hoofd, dat wappert in de wind.

Lichaamsbewustzijn en Vitaliteit

Om de week op dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 kan je meedoen Online. Onderaan de pagina staan de data voor 2024!!

Aan het begin van de coronatijd toen veel van mijn werk stilgelegd werd, ontstonden deze online avonden in eerste instantie voor mijn dansgroepen. Ik ben deze lessen blijven geven omdat ze zo waardevol bleken.

Kennelijk was het tijd dat alle jaren met dans (Derwish/Egyptisch) zich in deze vorm nu wilden uiten. Echt enig; ik sta soms zelf verbaasd hoeveel ‘lichaamskennis’ er in mij ligt opgeslagen. ‘k heb zelf moeten leren hoe het energetische lichaam toch echt ook paste in mijn fysieke lichaam en dat het van essentieel belang is dat je daarbij aan onderhoud doet.

Hierdoor werk ik in dit uurtje elke dinsdag gericht met ademhaling, chakra’s én tegelijkertijd met het hele spier- en botten stelsel. We spannen/ontspannen, soms stevig, soms subtiel. Eén en ander leidt bij mij tot meer eenheid voelen in dans en beweging en paardrijden!!.

Bij jou kan het jouw vormen aannemen, uiteraard. Misschien helpt het je vertrouwder te worden met je eigen lichaam en vanuit je lichaam aanwezig te zijn. Als iets helemaal in het hier & nu is, is dat ons lichaam, met name ons bekkengebied.

De oefeningen ontstaan door het diepe vertrouwen in mijn lichaam wat ik via onder andere Hanneke Korteweg-Frankhuizen heb mogen ontwikkelen. Dat had ik zeker niet van nature bij me, integendeel.

Je kan altijd meedoen. De eerste les is ‘proeven’, zonder kosten. Daarna kun je je  elke dinsdag al dan niet aanmelden via de Whatsappgroep. De kosten zijn € 12 (je ontvangt een factuur per maand). Ik werk met Zoom en stuur je de link via e-mail, vijf minuten voor aanvang.

Planning 2024: dinsdag 9 en 23 januari; 6 en 20 februari; 5 en 19 maart; 2, 16 en 30 april; 14 en 28 mei; 11 en 25 juni; 9 en 23 juli. Kosten per les gaan vanaf 1 januari naar €12,= per keer. 

 

Lichaamsbewustzijn en Vitaliteit. Elke dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 kan je meedoen online.

Stel een vraag of meld je aan: